0570 500 500 info@stokvis-equipment.nl

‘De groene werkplaats’ van Harrie Arendsen

Na maanden van voorbereiding en intensief contact kregen wij de opdracht om de nieuwe werkplaats voor Harrie Arendsen Volvo in Hengelo in te richten. Ook voor Stokvis Equipment een bijzonder project, gezien de groene filosofie van het familiebedrijf Arendsen en haar maatschappelijke betrokkenheid bij duurzame oplossingen voor de toekomst.

Duurzaam

Het pand in Hengelo is volledig duurzaam en energieneutraal gebouwd, o.a. voorzien van een groen sedumdak, meer dan 400 zonnepanelen en een filterinstallatie voor hergebruik van waswater. Maar naast milieu en toekomst is er vooral ook aandacht voor – het welzijn van – de mens. Alle werkplekken zijn ergonomisch en (met natuurlijk) licht ingericht, ook in de mooie werkplaats die door de grote glazen wanden rust en ruimte uitstraalt.

Hefbruggen

Als hefbruggen oplossing is gekozen voor de milieuvriendelijke stempelhefsystemen van Autopstenhoj, die werken met biologisch afbreekbare olie. Door het slimme ontwerp is per hefbrug slechts 10 liter olie nodig, wat ruim 80% minder is dan vergelijkbare hefbruggen. Over een looptijd van 20 jaar wordt daarmee alleen al 7.000 liter olie bespaard. Verder zijn stempelbruggen minder milieu belastend door de enorm lange levensduur en de mogelijkheid tot eventuele revisie in de toekomst. In plaats van stalen of kunststof cassettes die de grond in gaan is gekozen voor bovenframes in prefab betonnen bakken die aan de vloer verankerd zijn. Daarmee wordt het risico op toekomstige lekkage door grondwater en/of grondstromen ondervangen.

Wielservice

Ook voor wielservice is een oplossing gecreëerd waarbij mens en duurzaamheid centraal staan. Banden worden gewisseld op een Hofmann demonteermachine met lift die onderdeel is van een ergonomische bandenstraat van Ahcon. Dit zorgt voor minder fysieke belasting van monteurs en extra capaciteit om piekmomenten in het voor- en naseizoen op te kunnen vangen, zonder direct extra apparatuur te hoeven plaatsen. Voor het uitlijnen tenslotte is de nieuwste generatie 3-D apparatuur van Hofmann ingezet: door snel en eenvoudig meten worden wielstanden tijdig gecorrigeerd, slijten er minder banden en wordt er minder brandstof verbruikt.

De oplossing

Samen slim ondernemen en zuinig omgaan met mens en milieu: Stokvis Equipment is daarmee ook voor Harrie Arendsen de juiste oplossing voor ‘de groene werkplaats’.