0570 500 500 info@stokvis-equipment.nl

Stokvis Equipment telt live met de AVL Counter

27-08-21 | Nieuws

 

AVL loopt - als ontwikkelingspartner van test- en meetsystemen voor de auto industrie - voorop als het gaat om nieuwe technologieën. Naast deze werkplaatsbestendige en snelle deeltjesteller introduceerden zij eerder al de akoestische geluidsbeeldcamera ACAM en de HV Safety testapparatuur voor het veilig en volledig spanningsvrij werken aan EV’s. Fabrikanten als Mercedes, BMW en Volkswagen/Audi vertrouwen op AVL voor hun R&D en productie testapparatuur, maar ook wordt nauw samengewerkt met test instituten en lokale overheidsinstanties. Ook de Nederlandse RDW en TNO hebben de AVL deeltjesteller gebruikt om tot de nieuwe APK wetgeving te komen. Met een AVL Counter ben je dus verzekerd van APK testapparatuur die aan alle huidige en toekomstige eisen voldoet!

 

Prestaties

zijn belangrijk, want lang niet elke deeltjesteller is hetzelfde. Uiteindelijk is er maar een ding belangrijk: uw deeltjesteller moet voldoen aan de APK eisen voor 2022 en klaar zijn voor de toekomst zodat er niet over een paar jaar alsnog een ander apparaat moet worden aangeschaft. Wat dat betreft is het geruststellend om te weten dat AVL als enige fabrikant ter wereld beschikt over eigen software (engineers) zodat er - bij eventueel aangepaste Europese emissietest eisen - snel kan worden geschakeld met de bestaande apparatuur. De Counter is extreem nauwkeurig en meet deeltjes met groottes vanaf 20 tot 300 nanometer, daarnaast heeft dit apparaat de snelste responstijd en is er geen downtime. Na eenmalig opwarmen in de ochtend is het apparaat direct beschikbaar voor metingen.

Uitlevering van de NMi goedgekeurde AVL deeltjesteller start vanaf eind 2021. Het gebruik voor APK-1 en APK-2 is verplicht vanaf 1 juli 2022 voor Euro 5 en Euro 6 dieselvoertuigen. Gezien de enorme piek die in de eerste helft van 2022 plaats zal vinden - wanneer er duizenden apparaten in korte tijd geplaatst moeten worden - heeft Stokvis Equipment in nauwe samenwerking met AVL een productieschema opgezet om verzekerd te zijn van voldoende beschikbaarheid. Tijdig bestellen / registreren bij Stokvis betekent dus een tijdige levering. Wel zo prettig als je vanaf 1 juli 2022 wilt kunnen  starten!

Goed om te weten

dat de AVL Counter al isvoorbereid op het meten van deeltjes van niet-diesel voertuigen. Zodra de normen voor fijnstof worden aangescherpt en ook benzine voertuigen gemeten moeten worden hoeven er geen ingewikkelde modificaties meer te worden doorgevoerd. Met de Counter ben je klaar voor de toekomst!

Uitlevering van de NMi goedgekeurde AVL deeltjesteller start vanaf eind 2021. Het gebruik voor APK-1 en APK-2 is verplicht vanaf 1 juli 2022 voor Euro 5 en Euro 6 dieselvoertuigen. Gezien de enorme piek die in de eerste helft van 2022 plaats zal vinden - wanneer er duizenden apparaten in korte tijd geplaatst moeten worden - heeft Stokvis Equipment in nauwe samenwerking met AVL een productieschema opgezet om verzekerd te zijn van voldoende beschikbaarheid. Tijdig bestellen / registreren bij Stokvis betekent dus een tijdige levering. Wel zo prettig als je vanaf 1 juli 2022 wilt kunnen starten!