0570 500 500 info@stokvis-equipment.nl

Persbericht AUTOPSTENHOJ

26-01-17 | Nieuws

Met trots kunnen wij met u informeren dat wij per 1 januari 2017 aangesteld zijn als exclusief distributeur van het wereldmerk AUTOPSTENHOJ voor de Nederlandse markt.

"Een geweldige en belangrijke stap vooruit”, aldus directeur Arian van den Berg. “AUTOPSTENHOJ is een van de leidende hefbrug producenten ter wereld en biedt een geweldige ondersteuning, ook binnen het gebonden kanaal. Zo beschikt AUTOPSTENHOJ over fabriekshomologaties van o.a. Volvo, Volkswagen, Seat, Skoda, Renault, Porsche, Opel, Mini, Mercedes, Landrover, Jaguar, BMW en Audi. Deze homologaties worden steeds belangrijker, met name omdat de nieuwste generaties voertuigen niet altijd meer op standaard hefbruggen zijn op te nemen. Voorbeelden zijn de nieuwe BMW 7 serie L, de Audi Q7 maar ook de komende generaties Landrovers en Jaguars die voorzien zijn van elektrische aandrijving. Gewichtsverdeling wordt in dat opzicht ook een steeds belangrijker onderwerp. We zijn er dan ook echt trots op om dit prachtige merk exclusief in Nederland te mogen vertegenwoordigen!”  


Stenhøj, gevestigd in Barrit Denmarken, levert onder de Stenhøj merknaam al tientallen jaren hefbruggen af van de allerhoogste kwaliteit. Het merk Stenhøj geniet niet alleen grote bekendheid in Scandinavië maar ook in de rest van de wereld. Het merk, dat in Nederland eerder op de markt werd gebracht door Apco en Lasaulec Machinery & Equipment, maakt sinds 2008 deel uit van het leveringspakket van Stokvis Equipment. Stenhøj hefbruggen zijn betrouwbaar, solide, prachtig afgewerkt en kwalitatief gelijkwaardig aan het topmerk Stertil-Koni.

autop Maschinenbau GmbH is gevestigd in Rheine (Duitsland) en al 20 jaar onderdeel van de Stenhøj Group. Stenhøj kocht het Duitse bedrijf, dat is opgericht in 1949(!), in februari 1996 om met name de internationale activiteiten en groei aspiraties van de Stenhøj Group te ondersteunen. Autop bezit meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van de meest hoogwaardige en innovatieve stempelhefruggen ter wereld. Niet voor niets is de naam autop een kwaliteitsbegrip bij autofabrikanten, garagebedrijven, overheden en testcenters over de gehele wereld. Autop is synoniem voor Duitse topkwaliteit en dit wordt onderstreept door duizenden tevreden gebruikers wereldwijd.

Na 20 jaar van nauwe samenwerking is de volgende stap gekomen: het samenvoegen van beide topmerken onder één naam, één visie, één strategie en één wereldspeler: AUTOPSTENHOJ, the uplifting company. Dit nieuwe wereldmerk is officieel aan de wereld voorgesteld tijdens de laatste Automechanika 2016 in Frankfurt. Niet alleen een compleet nieuw corporate design, maar ook een volledig nieuwe en duidelijke website, nieuwe kleurstellingen, nieuwe logo’s en nieuwe producten maken deel uit van deze belangrijke transformatie.